Storseier og effektivt(!) Eigerlag

Storseier og effektivt(!) Eigerlag

Eiger vant fredag oppgjøret mot Riska i det som mange før sesongstart ville betegnet som toppoppgjør i 4 divisjon avd.1. Litt variable resultater fra begge lag så langt gjorde at det var lag nr.4 som møtte lag nr.5 på tabellen – før kampen. Etter kampslutt var det Eiger som kunne juble for tre poeng og et fint tilskudd i målprotokollen med en etter hvert så overbevisende 6-1 seier.
De forholdsvis få fremmøtte denne fredagskvelden måtte vente til det 10 minutt før første målsjanse kom – da var det til gjengjeld en stor en. En god Eigercorner endte på hodet til Eivind Blakstad som headet i tverrliggeren. Men det var gjestene som skulle ta ledelsen etter snaue kvarteret. Riska vartet opp med fin klikk-klakk fotball inni Eigers 16 meter og en gulkledd kunne umarkert sende gjestene i ledelsen på sin første sjanse i kampen fra rundt 11 meter. Et kjapt tatt frispark skulle imidlertid sørge for utlikning. Hans Marius Slettebø forserte etter hvert framover og avsluttet på vakkert vis i hjørnet og dermed 1-1. Spillemessig var det jevnt i første omgang, men det var gjestene som definitivt hadde de største sjansene. Ved to anledninger leverte Eigers sisteskanse Sarunas Kilijonas noen utrolige redninger på store Riska-sjanser. Det var derfor ikke helt fortjent at Eiger gikk opp til 2-1 etter en god kontring snaue ti minutter før pause. Igjen var det Hans Marius Slettebø som scoret, denne gang etter en heading.

De første ti minuttene av andre omgang var det også gjestene som yppet seg i størst grad. Allerede etter et par minutter smalt ballen i tverrliggeren bak Sarunas Kilijonas etter svak markering i Eigerforsvaret. Etter ytterliggere et par brukbare forsøk fra gjestene, vartet de røde og blå opp med en ny mønsterkontring. Hans Marius Slettebø var ved denne anledning arkitekt og hans presise innlegg ble satt kontant i mål av innbytter Sigmund Hunnestad. Etter en sjansefattig periode skulle en ny innbytter vise seg fram. Eimantas Marozas kjempeskudd fra 16 meter hadde god retning mot krysset, men en kjemperedning av gjestenes keeper forhindret ytterligere rød-blå jubel. Det var stadig mer Eiger nå og da Simon Øvrevik ble ureglementert tatt inni gjestenes 16 meter med ti minutter igjen av kampen, gjorde Asbjørn L. Larsen seg klar for å ta straffen. Asbjørn klinte like godt ballen opp i vinkelen til 4-1 ledelse for Eiger. Den berømte ”ketchup-effekten” gjorde seg nå gjeldende og en nydelig stikker fra Morten Nodland til Sigmund Hunnestad vel fire minutter før slutt sørget for 5-1 etter en kald avslutning av Hunnestad. To minutter før slutt satte Simon Øvrevik punktum med 6-1 etter å ha gjort alt selv.

Trener Rune Johansson var svært fornøyd etter kampslutt og var glad for å endelig kunne skryte av effektiviteten til de røde og blå. Riska var ikke ueffne og resultatet var følgelig noe i overkant. Han mener likevel den store solide troppen han hadde å råde over denne gang, var svært medvirkende til seieren. I tillegg var Atle Torstensens tilstedeværelse som motivator og til pleie av småskavanker svært vellykket.

Eiger startet med følgende elleve:
Sarunas Kilijonas, Asbjørn L. Larsen, Glenn B. Strømstad, Simen Sæstad, Eirik Gohn, Ole Asbjørn Liland, Eivind Blakstad, Stian Sleveland, Hans Marius Slettebø, Morten Nodland og Simon Øvrevik.
Benyttede innbyttere: Sigmund Hunnestad, Matias L. Løyning, Eimantas Marozas, William Meyer, Chris A.J. Refsland og Nikolai B. Strømstad.

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND