Stortrives i USA

Stortrives i USA

Thomas Soldal som dro til USA som utvekslingsstudent i august begynner å bli varm i trøya. Her følger hans nyeste betraktninger om livet i statene.

Hallo! Da nærmer det seg playoffs for state championships her nede, og de siste månedene har det blitt mye fotball. Vi startet det hele med en turnering for lag i Arizona kalt Show Low invitational. Her startet vi med å vinne 3-0 mot Benson Soccer (velkjent lag for mange i Cup No.1 i Frederikshavn), for å videre vinne 2-0 mod Phoenix country day. Neste dag spilte vi mot det samme laget igjen, for å bestemme en foreløpig andre plass, hvor vi igjen vant 2-0. Det hele skulle avgjøres mot Faith Lutheran, ett lag som kom hele veien fra Las Vegas, Nevada. Det var en jevnspilt kamp, men vi endte opp med å tape 1-0 etter ett fantastisk langskudd. Oppsummert en veldig kjekk og bra turnering.

Thomas utfordrer det som kan likne på den nye Edgar Davids

Sesongen har vært en ren berg og-dal bane. I dette øyeblikk er vi rangert som nr.10 i Arizona, og bare pga ett par for mye mål sluppet inn, mistet vi 5 plassen. Vi har vunnet 7, 2 tap og 1 uavgjort. Vi tapte mot det beste laget i staten 3-1, samt vår største rival Snowflake. Her nede spiller vi mot svært variert motstand. De beste lagene har ett veldig solid nivå, mens de mindre skolene ikke har de beste fotball lagene. Sist uke kjørte vi over Round Valley Elks samt Holbrook som er to relativt små skoler. Lag som dette, utvikler ofte en amerikansk fotball spillestil, hvor de prøver å ta deg ut med kroppstaklinger o.l.

Vi deltok i nok en turnering kalt Old Pueblo lokalisert i Arizonas 2.største by kalt Tucson. Her spilte vi svært variert, og endte opp med å tape 3 kamper, og vinne 1. Grunnen til ujevne resultat var spilletid, hvor coachen lot de som mest sannsynlig ikke fikk spille så mye i Playoffs, spille kampene i Tucson. Det var en veldig kjekk turnering som jeg kommer til å huske for resten av livet.

Tenkte jeg skulle skrive litt om/kritisere alle reglene de har her borte. Soccer som det er kalt her, har en hel del regler som du ikke vil finne eller er så nøye i norsk fotball. For det første skal alle kampene spilles med drakta godt trukket ned i shortsen. Hvorfor? Det er et godt spørsmål. Du har ikke lov til å si så mye som ett eneste ord til dommeren, og visst du så gjør det, er det direkte gult kort, med følge av at du må gå av banen, og vente til du har “roet” deg ned, for å komme innpå igjen. Dommerne har svært liten fotballkunnskap, og dømmer offside etter hvem som skriker høyest når situasjonen oppstår. Dommerne avgjør ofte viktige kamper med avgjørelser som ingen egentlig helt forstår.

Jeg leder for øyeblikket toppscorer tittelen, og assist tittelen med 11 scorede mål på 7 kamper, og 15 assist. Har hatt noen minneverdige kamper her borte, og jeg nyter å spille. Har spilt alt fra midtstopper, sentral midtbane, spiss og nå høyrekant hvor jeg for det meste spilte i Eiger. I kommende uke har vi senior night, hvor vi spiller mot Blue Ridge som er statens beste lag. Her vil seniorene bli utmerket med forskjellige gaver og prestasjoner. Jeg, sammen med de to andre utvekslingsstudentene er regnet som seniors, så det vil bli spennende og se hvor mye oppmerksomhet vi vil få før, under og etter kampen.

Skolen her borte går bedre og bedre. Vi fullførte nettopp første termin av til sammen fire terminer. ”School-spiriten” på skolen er magisk, og dager hvor vi har amerikansk fotball kamp er hele skolen skikkelig oppspilt og gira. Alle deltar på disse kampene, og spesielt dette året, hvor vi er spådd og gå hele veien, og ”vinne state”. Hele skolen går sammen for å heie fram Show Low Cougars, og jeg kan helt ærlig si at amerikansk fotball blir bare mer og mer interessant.

”Soccer-sesongen” nærmer seg slutten, men jeg vil fremdeles fortsette med soccer. Skal fortsette med et lokalt klubblag som drar på turneringer til Phoenix og California, og som varer helt frem til sommeren neste år. Håper å kunne komme hjem som en bedre fotballspiller.

Ønsker juniorlaget til Eiger en bra sesong avslutning!

Mvh Thomas Soldal

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND