Surt tap

Surt tap

Eiger2-Start april 2013
Eiger gjorde en god kamp og fulgte kampplanen til punkt og prikke da serieåpningen gikk av stabelen på Sør Arena søndag. Etter en første omgang der nok Start var det marginalt beste laget, la Eiger igjen respekten for motstanderen i garderoben foran andre omgang og hadde fortjent minst et poeng.


Eiger kan være svært bekjent av kampen og ser man bort fra Startmålet som kom allerede etter 12 minutter, kan resten av kampen oppsummeres som en “første målet vinner kamp”.
Eiger la seg relativt dypt innledningsvis og lot Start trille ball på egen halvdel. men så fort de nærmet seg midtstreken var Eiger aggressive og gode i presset. Kun unntaksvis fikk Start tre ballen gjennom ledd – mye grunnet lojalt og oppofrende spill av de røde og blå. Etter hvert fikk man også løftet spillet høyere på banen og begge kantene, Hans Marius Slettebø og Sigmund Hunnestad fikk utfordret Startforsvaret ved flere anledninger. På topp vant Eimantas Marozas omtrent alt som var av hodedueller og var et solid oppspillspunkt kampen gjennom.

Start 2-Eiger april.2013

Fredrik Andersen og Rolandas Budrys var solide bak, mens Martin Tønnessen la ned uttalige meter på midtbanen.

Start tok ledelsen etter 12 minutter da en ball ble løftet høyt inn i feltet, klarert av en Eigerspiller – og på returen var en gulkledd på rett sted og hamret ballen i nota uten sjanse for Sarunas Kilijonas. Eiger mistet ikke troen og etter 17 minutter var Hans Marius Slettebø nære i etterkant av corner, men forsøket endte resultatløst. Etter et par relativt gode Startsjanser var “Pokey” i regissørrollen og la fint inn etter 22 minutter. Men oppofrende Startbein hindret den påfølgende avslutningen. Start gikk rett i angrep og avsluttet neste angrep på oversiden av tverrliggeren. Hadde den gått under ville trolig Sarunas Kilijonas fått en hånd på den.
Rundt halvtimen spilt hadde Eiger sin beste periode i omgangen. Laget stod høyere og fikk skapt flere sjanser og nestensjanser og både Sigmund Hunnestad og Martin Tønnessen hadde brukbare sjanser til å skape balanse i regnskapet. Omgangen ebbet imidlertid ut med 1-0 til hjemmelaget men med berettiget grunn til optimisme foran omgang to.

Start2-Eiger april.2013-2

Sigmund Hunnestad og Matias L. Løyning gjorde begge en god kamp.

Kjetil Vigrestad erstattet en småskadd Vytautas i pausen og var svært delaktig i en spillemessig god andreomgang for de røde og blå. Men det var Start som kom best i gang da de allerede etter tre minutter fikk en dobbeltsjanse som Sarunas først reddet, mens påfølgende retur ble satt utenfor. Og etter 10 “ta og føle på” minutter var det Eiger som fremstod med mest vinnervilje resten av kampen. De helt åpne sjansene lot imidlertid vente på seg men så hadde også Startforsvaret en svært god dag på jobben. Likevel noterte vi brukbare skuddforsøk fra både Kjetil Vigrestad, Eimantas Marozas og Rolandas Budrys. Eiger var svært gode på gjenvinning i andre omgang og fikk gang på gang kontringer mot et Startlag på vei fremover. Start hadde en avslutning rett på Sarunas etter 70 minutter og i tillegg en gratissjanse etter at Rolandas regelrett bommet på ballen sju minutter før slutt. Resten av omgangen handlet om Eiger som (bare) nesten klarte bryte gjennom Startforsvaret. Kampen ebbet imidlertid ut med 1-0 og en lang tur hjem uten poeng i bagasjen.

Så var altså første kamp i returen til 3 divisjon unnagjort. Hvis dagens kamp skal legges til grunn har Eigersupporterne mye kjekt å se fram til. Forhåpentligvis vil poengene også komme om bare spillerne yter enda litt til og man får folk tilbake fra skade slik at det kan bli skikkelig kamp om plassene på laget. I søndagens kamp mot Start 2 kan imidlertid samtlige spillere være bekjent av egen innsats. Anført av veteranene Fredrik Andersen og Glenn Strømstad ble lista lagt slik vi ønsker den skal være – i hvert fall defensivt denne sesongen.

Eigers supporterklubb var et friskt pust blant et ellers traust publikum og spillerne fikk garantert med seg støtten de fikk underveis! Neste gang er det hjemmekamp og da blir trolig gjengen enda større.

Eigersupportere Kr.sand april 2013
Bra med liv og røre blant supporterne som støttet Eiger

Les hva andre medier skriver om kampen:
Kampfakta
Starts hjemmeside
Dalane Tidende

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND