Svakt av Eiger 2

Svakt av Eiger 2

Eiger 2 - Bakke april 2013
Eiger 2 som serieåpnet med en fortjent 4-3 seier mot Storhaug mandag, gikk på et unødvendig tap da Bakke gjestet Hålå torsdag. Selv om Eiger stilte med et tilnærmet helt nytt lag, fremstod Bakke som en høyst overkommelig motstander.

Gjestene tok ledelsen allerede etter to minutter da en Bakkespiller helt upresset fikk avslutte fra vel 16 meter. Skuddet var likevel relativt kurant og endte nesten i krysset, uten sjanse for Eigers keeper. Eiger tok over kampdominansen utover i omgangen, men det som ble levert var likevel upresist og halvhjertet. Etter 21 minutter kom den første store sjansen da Kjetil Refsland avsluttet rett på keeper etter et fint innlegg av Morten Nodland. Så registrerte vi to brukbare skudd signert Renè Helvig etter hhv 28 og 30 minutter. Innimellom avsluttet Thomas Soldal også rett på keeper etter å ha rundlurt Bakkeforsvaret med sitt finterepertoar. Eiger trykket Bakke helt inn i egen en periode rundt halvtimen spilt. Thomas Soldal var igjen nærmest da han avsluttet i tverrliggeren etter en nydelig vending i etterkant av et innlegg fra Matias L. Løyning. I neste trekk ble Kjell Garpestad jr klippet ned på vei ut av feltet. Straffe? Tja, trolig i 9 av 10 tilfeller! Den godeste Kjell var litt bråkjekk før kampen og lovet mål om han bare fikk èn sjanse. Den sjansen inntraff etter 36 minutter da han ble spilt alene gjennom. Avslutningen gikk imidlertid rett på keeper. En stor sjanse! Lagene gikk til pause med 0-1.

Eiger 2 - Bakke april 2013-2

Det var forventet at Eiger skulle være i stand til å snu kampen relativt lett i løpet av omgang to. I stedet var det Bakke som kom raskest ut av startblokkene og produserte omgangens første sjanser. Faktisk var sjansene etter hhv 49 og 50 minutter i kategorien store sjanser. Eiger skulle likevel få sin fortjente utlikning da Stefan Ghilom fikk fulltreff etter 57 minutter. På en retur fra feltet dro han til med venstrefoten fra omkring 18 meter og ballen suste i mål. Men før jubelen hadde lagt seg var gjestene igjen i føringen. En langpasning mot et Eigerforsvar i ubalanse og en feilplassert Eigerkeeper gjorde det lett for Bakke som dermed ledet 2-1. Uten å imponere spillemessig førte Eiger likevel kampen og etter 65 minutter trodde man på ny utlikning da Thomas Soldal vippet ballen over Bakkes keeper og på vei i mål. Men et oppofrende Bakkebein fikk klarert like før den trillet i mål. Men utlikningen skulle likevel komme i det 70 minutt da Morten Nodland slo Matias L. Løyning igjennom. Alene med keeper gjorde Matias ingen feil. Men som ved sist utlikning gikk det bare et par minutter før Bakke igjen gikk i ledelsen. Denne gang etter en følsom lobb fra Bakkes tanksenter på topp. Vakkert utført men likevel nok en gang etter svakt forsvarsspill.

Etter 2-3 var det slutt på målene for kvelden. Eiger prøvde men kom ikke til de helt store sjansene mot slutten. En smule dramatikk fikk imidlertid de fremmøtte da Bakkes spiss fikk direkte rødt etter å ha tatt kvelertak på Morten Nodland i det 80 minutt.

En svak Eigerforestilling endte dermed med tap. På den positive siden fikk Kjetil Refsland og Matias L. Løyning verdifull kamptrening etter skadefravær. Men likevel var det betenkelig at to av spillerne med størst kampbelasting i løpet av uken var de som viste best igjen. Både Thomas Soldal og Stefan Ghilom kan være mer enn bekjent av sin innsats.

Startellever:

Olav Omlid, Stefan Ghilom, Einar R. Løyning, Åsmund B. Børve, Morten Nodland, Matias L. Løyning, Jarle Gløpstad, Kjetil Refsland, Renè Helvig, Kjell Garpestad jr og Thomas Soldal.

Benyttede innbyttere:

Henrik Haugstad og Viktor Opheim

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND