Tap i første KM kamp

Tap i første KM kamp

Eiger tapte 2-1 borte for Torvastad i første KM kamp torsdag. Sluttresultatet kunne imidlertid like gjerne vært motsatt. Det var nemlig en jevn og relativt velspilt første KM-kamp et tjuetalls tilskuere ble vitne til i vinden på Haugalandet. 

Spillemessig var det jevnt i samfulle 90 minutter og begge lagene leverte fin fotball med mye spill langs bakken. Etter noen åpningsminutter der Eiger presset hjemmelaget bakover var det likevel vertene som kom til kampens første store sjanse etter fem minutters spill. Keeper Sander B. Bilstad var utspilt men Jonas N. Havsø reddet komfortabelt like utenfor streken. Etter 18 minutters spill burde nok Torstein Myklebust sendt de røde og blå i ledelsen. Fra rundt fem meter satte han ballen over etter at han fikk avslutte relativt upresset. Omgangen var godt og vel halvspilt da keeper Bilstad måtte i aksjon igjen. På mesterlig vis klarte unggutten å redde skuddet de fleste så i mål. I neste angrep var det Eiger som etter hvert fikk corner. På returen dro Martin Mong Eide til – bare for å konstatere at avslutningen gikk et stykke utenfor fra fint hold. Noen minutter før pause fikk Eiger frispark frispark på rundt 20 meter. En innøvd (?) variant endte med at Torstein Myklebust satte ballen et par meter utenfor mål. De fleste belaget seg nok på 0-0 til pause men da klokka passert 46 minutter satte hjemmelaget inn 1-0. Bittert og unødvendig!

Det var likevel ingen nedslått Eiger 2 gjeng som tok seg en fortjent hvil og troen på et godt resultat var berettiget etter en omgang Eiger var spillemessig bra – dog uten å skape de helt store sjansene utenom de nevnte.

Omgang to var bare et par minutter gammel da utlikningen var et faktum. Torstein Myklebust som til tider herjet med motstanderne fikk sendt i vei et hardt skudd vertenes keeper måtte gi retur på. På rett plass var Jonas Nodland Havsø og han hamret fortjent inn 1-1 fra skrått og kort hold. Resten av kampen bølget spillet frem og tilbake uten stans og uten de aller største sjansene. Kvarteret før full tid fikk imidlertid innbytter Renè Helvig bra treff og Torvastads keeper fikk med nød og neppe reddet til corner. I den grad noen av lagene virket å ha det lille ekstra mot slutten virket det som det var Eiger. Derfor var det svært surt at hjemmelaget kontret inn 2-1 med bare 8 minutter igjen av ordinær tid. Eiger forsvaret var ikke helt i balanse etter et angrep som ble brutt. Resten av kampen jaktet Eiger på den ene store sjansen som hadde gitt ny scoring og den kom også med bare to minutter igjen etter at Torstein Myklebust hadde raidet opp på høyresiden og lagt inn. Foran mål kom Roi Park Debes i drømmeposisjon, men med et dårlig mottak rant sjansen ut i sanden.

På tross av 5-6 tilleggsminutter og iherdige forsøk av Eiger, greide Torvastad å hale i land seieren og første stikk i kampen om KM tittelen. Eiger skal likevel både ha for forsøket og for at laget til tider spiller virkelig fin fotball.

Tirsdag er det ny KM kamp når Sunde gjester Hålå. Med bra publikumsfremmøte og en fryktinngytende hjemmestatistikk i ryggen er Eiger 2 klar for å avslutte sesongen med stil!.

Følgende 11 startet mot Torvastad:

Sander B. Bilstad, William Refsland, Stein Arnestad, Ole Andreas Storebø, Jonas N. Havsø, Tor Eirik Storebø, Stefan Ghilom, Matias L. Løyning, Espen Stornes, Torstein Myklebust og Martin Mong Eide.

Benyttede innbyttere: Renè Helvig, Viktor B. Opheim, Jarle Mong og Roi P. Debes

 

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND