Tap på Forus!

Tap på Forus!

SEIEREN LAR VENTE PÅ SEG – Eiger tapte i kveld borte mot Forus & Gausel i den siste kampen før sommerferie. Eiger har ikke vunnet en kamp siden 3 mai og får nå snaue to måneder på å ruste seg til sanking av poeng til høsten.

Forus og Gausel – Eiger 3-2 (2-1) Kampen starter forykende. Øyvind Garpestad skårer et flott mål allerede i det 2. spilleminutt. Skåringen kommer etter nydelig forarbeid av Pokey, der han lurer 2-3 mann ned langs venstrekanten før han finner Øyvind foran mål. Øyvind er nådeløs og dundrer lærkula hardt i nettaket bak en sjanseløs Forus-keeper.

Men hvor lenge var Adam i Paradis? Direkte fra avspark reduserer Forus etter meget slett forsvarsspill av Eiger. Først får en Forusspiller slå tilnærmet uhindret inn fra kanten, hvorpå Eigerspillerne ikke er i nærheten i duellspillet foran eget mål. Dermed en meget enkel redusering etter den fantastiske åpningen vi hadde.

Utover i omgangen er Forus det laget som styrer banespillet. De er tøffere i duellene og bygger selvtillitt og trøkk innad i laget av det. Eiger blir passive i duellene, og mister da følgelig tryggheten og selvtilliten som trengs i jevne kamper. Det var derfor ikke ufortjent at Forus skårer sitt andre mål etter corner, 16 minutt ut i omgangen. Målet kommer etter nok et passivt forsvarspill, der en Forus spiller får møte et lavt slått corner på første stolpe og setter den enkelt i mål. Igjen manglende trykk i duellspillet fra Eiger sin side. Det var derfor ikke ufortjent at Forus og Gausel gikk til pause med en 2-1 ledelse.

2.omgang starter der 1.omgang sluttet. Forus tar initiativet fra start, eller kanskje mer riktig; Eiger gir Forus initiativet ved å sette presslinja lavt. En skulle kanskje forventet at laget kom ut med ønske om å dominere i større grad enn det de gjorde i starten av omgangen? 10 minutter ut i omgangen snur det litt, og Eiger har sin beste periode i kampen. En presset høyere, og ettertrykket blir bedre rundt duellene som oppstår. Eiger kommer til flere halvsjanser, men mangler det siste utover i omgangen. Etter 35 minutter får Pokey en kjempemulighet til å utligne alene med keeper. Dessverre blir han for ubesluttsom i det avgjørende øyeblikket og keeper redder rimelig enkelt det som burde vært utligning for Eiger.

Etter 79 minutter kommer endelig utligningen. Ballen føres ned langs høyresida og et lavt innlegg kommer inn i feltet der Forus halvklarerer. På returen dukker Ulrik Risholm opp og får tuppet ballen helt nede i det høyre hjørne. Alt i alt en rettferdig utligning bassert på spill og sjanser så langt. Men, igjen skulle det glippe. Etter 83 minutter får Forus en ny korner, og igjen skåres det etter meget tafatt duellspill i boksen.

Kampen ebber ut med 3-2 tap til Eiger i en rimelig begredelig affære, rent spillemessig. Nå skal det sies at fraværet av 3 meget sentrale spillere i Elion Shatri, Kenneth Grande og William Meyer viste igjen på banen. Alt i alt spiller vi en bedre 2.omgang enn 1.omgang i en kamp der vi med tøffere duellspill kunne tatt alle tre poengene.

Nå er det sommerferie fram til siste del av august. Så får vi håpe guttene igjen kommer inn på vinnersporet de var i, på starten av sesongen.

Kampfakta:

Forus & Gausel– Eiger 3-2 (2-1). 

Eigers lag: 

Henrik Kapstad Urdal, Tobias Johannessen Skogen, Sverre Larsen, Sander Haugstad, Steffen Salvesen, Øyvind Garpestad, Håvard Leidland, Sondre Klippenberg, Alexander Kjellmann, Trygve Rogstad, Hans Marius Slettebø. 

Benyttede innbyttere:

Odin Noreng, Ulrik Risholm Sæther, Stefan Ghilom og Kristian Knappskog.

Gule kort:

Tobias Skogen, Stefan Ghilom og 4 til Forus.  

Banens beste:

Tilskuere: Ca. 50

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND