To debutanter i Eiger tap

To debutanter i Eiger tap

Hundvåg-Eiger november2012-2Simen Sæstad (med ballen) debuterte mot Hundvåg.

Eiger tapte også den andre kampen i den såkalte KM-trilogien da de røde og blå gjestet Hundvåg lørdag. Som i 2009 var ikke KM-tittel noe som trigget store deler av a-troppen og Eiger stilte både reservespekket og uten nødvendig guts.
Oppgjøret lørdag var lenge jevnspilt, temposvakt og gemyttlig, men hjemmelaget var mest på hugget hele kampen gjennom og tok etter hvert en fortjent seier.
Eiger kom relativt bra i gang og fikk på mange måter kampen inn i sitt spor. Uten å skape allverdens med sjanser følte man likevel at Eiger kontrollerte kampen. En glipp i de bakre rekker hos Hundvåg gjorde at Kjetil Vigrestad fikk snappe ballen og sette den mål like før 20 minutter spilt. Like etterpå var Glenn Strømstad svært nære å komme alene i gjennom men et Hundvågbein brøt ballbanen like før det ble farlig. Hundvåg yppet seg mer utover omgangen og hadde blant annet en avslutning i tverrligger som dabbet ned på strek før Eiger fikk kontroll. Med drøye 10 minutter igjen av omgangen skulle så Hundvåg utlikne. Eiger fant fort ut av hjemmelagets angrepsspill som dreide seg om å få minst en av Eigerstopperne ut av posisjon for så å angripe det ledige rommet. Derfor var det litt surt at Eigerstopperne i balanse likevel etterlot rom bak og en Hundvågspiss kunne enkelt styre inn utlikningen. Mot slutten av omgangen burde Eiger sørget for ny ledelse. Først avsluttet Fredrik Andersen i tverrligger etter bra spill i forkant og like før pausesignalet ble Eiger snytt for årets klareste straffespark. Et Eigerangrep på høyresiden sendte Fredrik Andersen på løp og han nådde ballen like før keeperen som regelrett meide Andersen ned. Om det var fordi keeperen fikk mest vondt vites ikke, men kampens dommer presterte å dømme frispark i favør hjemmelaget i stedet for straffe og rødt kort til hjemmelagets keeper.
Andre omgang var bare tre minutter gammel da hjemmelaget gikk opp i 2-1. En linjedommer som ikke fulgte med på en 3-4 meters offside sørget for forspillet og på det påfølgende innlegget satte hjemmelaget enkelt inn ledelsen. Om det var mismot eller nonchalanse vites heller ikke men bare to minutter etterpå sørget Paulius Vaikasas for å forære hjemmelaget et tredje mål på en “ikke-sjanse”. Der og da gikk nok endel luft ut av ballongen på Eigerspillerne, bortsett fra i første rekke Glenn Strømstad, Ole Jonny Gya og Fredrik Andersen. Sistnevnte burde redusert etter 55 minutter da en perfekt pasning fra Kjetil Vigrestad sendte ham i gjennom alene. Fra fem meters hold gikk ballen utenfor. Like etterpå headet samme mann utenfor etter et godt innlegg fra Matias L. Løyning. Mot slutten var det Hundvåg som produserte mest og vi noterte blant annet en redning på strek fra Ole Jonny Gya samt en klasseredning fra Sarunas Kilijonas. Men kampen ebbet ut med 3-1 til Hundvåg som i likhet med Eiger ikke stilte med sitt sterkeste mannskap.
Hundvåg-Eiger november2012
Thomas Soldal (med ballen) fikk også sin debut. Fortjent etter en god sesong på gutte og juniorlag.

Kjekt var det å se to debutanter på banen ettersom både Simen Sæstad og Thomas Soldal fikk notert sin første a-kamp. Simen følger dermed i fotsporene på sin far Svein som endte på 43 kamper og sin bror Matias som står oppført med 23 kamper i rødt og blått. Simen erstattet Stefan Ghilom som fikk seg en smell i ankelen tidlig i omgangen mens Thomas Soldal fikk drøye ti minutter i stadet for Fredrik Andersen som fikk seg en real smell i hodet. Begge klarte seg godt i debuten selv om de som viste aller best igjen må kalles veteraner. Glenn Strømstad, Ole Jonny Gya og Fredrik Andersen gikk i bresjen og viste at det går an å jobbe og kjempe selv om ikke spillet er av ypperste merke alltid. Sistnvente spilte sin 491 kamp og mangler følgelig bare 9 på å nå målet om 500!
Eiger stilte med følgende elleve fra start:
Sarunas Kilijonas, Ole Jonny Gya, Paulius Vaikasas, Rolandas Budrys, Matias L. Løyning, Stefan Ghilom, Glenn Strømstad, Eivind Blakstad, Kjetil Vigrestad, Fredrik Andersen og Simon Øvrevik.
Benyttede innbyttere: Simen Sæstad og Thomas Soldal.

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND