Tre deilige poeng!

Tre deilige poeng!

S-U2-Eiger april 2013
Eiger tok årets første trepoenger da et svakt Sandnes Ulf 2 ble beseiret i Sandnes mandag. Eiger kom på sin side aldri opp på nivået fra de første seriekampene mot hhv Start og Bryne, men tok likevel en svært fortjent seier.

 

Supporterklubbleder Jan Willy Jahnsen ble så glad (bildet over) da årets første seier var i boks at han løp ut og omfavnet tomålsscorer Eimantas Marozas.

Det var en totalt sett sjansefattig kamp da Sandnes Ulf 2 var verter i tredje serierunde. Begge lag spilte solid bak og tempoet i kampen var lavt. Eiger lot seg aldri lokke til å satse dumdristig og tømme midtbanen i jakten på scoringer. Vikartrener Jarle Gløpstads kampplan om alltid å være i balanse slo sjelden sprekker. Det første kvarteret noterte man bare halvsjanser – for Eiger representert ved Sigmund Hunnestad som avsluttet like utenfor etter fint spill i forkant etter tolv minutter. Sandnes Ulf fikk noen minutter etterpå to sjanser med kort mellomrom. Først da en klønete Fredrik Andersen klarering endte i et motstanderbein som fikk avsluttet og like etterpå da et lite resolutt Eigerforsvar lot en av hjemmelagets spillere avslutte i stanga.

Men så skulle altså vinterens storscorer Eimantas Marozas åpne scoringskontoen også i serien. En flott pasning fra Martin Tønnessen og en goalgetterscoring av Eimantas gav Eiger 1-0 etter 18 minutter. Opp mot halvtimen spilt var det Eiger som kom til de fleste sjansene. Fine kombinasjoner mellom Morten Nodland og Hans Marius Slettebø på venstresiden var det så vidt hjemmelaget fikk klarert etter 27 minutter. Samme Hans Marius ble så spilt nydelig gjennom av Sigmund Hunnestad da klokka passerte 30 minutter  – bare for å se at avslutningen gikk rett på keeper. Like etterpå var det Sigmund som avsluttet – også det rett på keeper. Så etter 34 minutter burde det stått 0-2. Vakker klikk-klakk fotball sendte Sigmund Hunnestad gjennom – avslutningen var perfekt og gikk rett i nota. Dessverre gikk det nok altfor fort for linjemannen som feilaktig vinket for offside. Synd for Eiger og synd for unge Hunnestad som nok svært gjerne kunne tenkt seg en scoring i Eigerdrakt. Lagene gikk dermed til pause med ettmålsledelse til Eiger.

S-U 2-Eiger2013-2
Sigmund Hunnestad fikk målet sitt feilaktig underkjent.

Det var lite som tydet på endring i kampplan hos noen av lagene da andre omgang ble sparket i gang. Men det var vertene som kom til første sjanse da en svak heading av Fredrik Andersen ble til en flott pasning til en lyseblå som dro til, men Eigers sisteskanse Sarunas Kilijonas var heldigvis med på notene. Like etterpå var Eiger på farten med en genial pasning fra Kjetil Vigrestad som sendte Eimantas gjennom litt skrått på mål. Avslutningen var god men hjemmelagets keeper fikk akkurat en fot på ballen som gikk til corner. Etter corneren rådet kaotiske tilstander inne i hjemmelagets 16 meter og kun tilfeldigheter gjorde at ikke et Eigerbein fikk avsluttet skikkelig. En periode uten de store sjansene fulgte men da klokka nærmet seg 80 minutter ble en Sandnes Ulf spiller felt akkurat på 16 meterstreken ute på venstresiden. Det påfølgende frisparket ble imidlertid avverget. Like etterpå var Eiger på farten igjen med avslutninger av den mer harmløse sorten fra hhv innbytter Eivind Blakstad og Hans Marius Slettebø med få minutters mellomrom. Mor slutten risikerte hjemmelaget mer og fikk bl.a avsluttet etter en retur, men forsøket endte utenfor. Med bare et par minutter av ordinær tid igjen rullet Eiger opp et mønsterangrep. Både Hans Marius Slettebø og Eimantas Marozas var arkitekter, men det var innbytter Kjetil Refsland som til slutt avsluttet i stanga og ut til død ball. Men da klokka hadde passert 90 minutter skulle det stå 0-2. Hans Marius Slettebø inviterte hjemmelagets forsvar opp til dans, lurte dem men ble tatt. I fallet fikk han likevel dyttet ballen videre til Eimantas som iskaldt satte ballen i mål utenfor keepers rekkevidde. Men Sandnes Ulf ville ikke gi seg helt uten kamp og fikk tildelt frispark like utenfor Eigers 16 meter i påfølgende angrep. Sarunas Kilijonas reddet frisparket, men på returen var det en lyseblå som var først og reduseringen var et faktum. Like etterpå blåste kampens dommer av og guttene kunne juble for tre velfortjente poeng.

S-U2-Eiger april 2013-3
Fornøyde Eigersupportere

Startellever:

Sarunas Kilijonas, Matias L. Løyning, Fredrik Andersen, Glenn Strømstad, Morten Nodland, Sigmund Hunnestad, Martin Tønnessen, Ole Asbjørn Liland, Kjetil Vigrestad, Hans Marius Slettebø og Eimantas Marozas

Benyttede innbyttere:

Eivind Blakstad, Kjetil Refsland og Torgny Torgersen

PS. Torgny Torgersen spilte sin kamp nummer 198 i rødt og blått i dag!

Les hva andre medier skriver:
Sandnes Ulfs hjemmeside
Kampfakta
Dalane Tidende

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND