Fotballferdighet lærer vi stort sett gjennom erfaringslæring – som vil si at vi lærer gjennom det vi gjør og erfarer selv. For å kunne utvikle fotballferdighet er det derfor viktig at spillerne får observere, prøve ut, feile, erfare, hente nye ideer og prøve på ny. For at spillerne skal komme nok ganger i liknende situasjoner kreves høy aktivitet, hvor spillerne får mange nok ballberøringer. Dette setter krav til trenerne mtp organisering og planlegging av treningene og setter krav til spillerne om å trene mye på egenhånd for å lykkes.
Samtidig som det kreves høy aktivitet, er det også viktig at treningen styres av høy grad av spesifisitet. Det betyr at det en gjør i treningssituasjonen bør ligge så tett opp mot de utfordringer en møter i kampsituasjonen som mulig.
Treningstips
Her på denne siden vil det bli lagt ut treningstips som trenerne i Eiger FK kan bruke som øvingsbank i forbindelse med planlegging og gjennomføring av treninger. Spillere kan også finne gode treningsøvelser som de kan gjennomføre på egenhånd.
Treningsøkta.no – et planleggingsverktøy i samarbeid med NFF
Gjennom NFF har alle trenerne i Eiger FK fått tilgang til en nettbasert treningsplattform, hvor en kan gå inn å finne gode treningsøvelser som kan benyttes i egen treningshverdag. Her finnes alt fra enkelt øvelser til hele ferdiglagde treningsøkter, hvor alt er koblet opp mot NFFs egne utviklingsplaner for barne- og ungdomsfotball.
Treningsøkta.no finner du her.
UEFA Training Ground
På UEFA.com finner en flere gode øvelser som kan benyttes i treningshverdagen. Øvelsene blir forklart og skissert i 3D gjennom et taktisk planleggingsverktøy utviklet av UEFA, og knyttet opp mot virkelige prestasjoner fra europeisk toppfotball.
På siden finner en også grunnleggende forklaring på ulike isolerte ferdigheter som heading, pasning, skudd, etc…
Uefa training ground finner du her.
NFFs merkeprøver
God ballkontroll er en viktig del av fotballferdigheten. Gjennom NFFs merkeprøver får du som spiller testet deg på de ulike delferdighetene som pasning, mottak, vending, dribling, føring, skudd og heading.
Minimerket kan tas av alle gutter og jenter til og med det året de fyller 12 år.
Teknikkmerket kan tas av alle gutter og jenter til og med det året de fyller 14 år.
Mer om merkeprøvene og øvelsene finner du her.