Utrolig dag i Frederikshavn!

Utrolig dag i Frederikshavn!

Turneringens siste dag for Eigerlagene i årets Cup No.1 ble en dag for minneboken. Først og fremst går våre gratulasjoner til 15-års jentene (bildet over) som etter imponerende spill hele uka kronet det hele ved å “vinna heile driden” da finalen mot svenske IK Frisco endte med en fortjent 2-0 seier. På et lag med jenter som har vist heltemodig innsats uken gjennom var det Mina Hovland og Karen Løyning som scoret målene – et i hver omgang. Til alt overmål ble også Karen Løyning utropt til finalens beste spiller. Veien frem til finalen gav seks seire, en uavgjort og 25-1 i målforskjell – relativt brukbare siffer!! Den mest imponerende kampen var nok mot en av forhåndsfavorittene NSA fra USA. 6-0, imponerende spill og mange flotte mål ble det fra jenter som før turneringen startet var fast bestemt på å gjenskape suksessen fra 2012.

J14 (bildet over) er et annet bra jentelag i klubben. Få hadde nok likevel trodd at det skulle gå hele veien til finalen, men slik ble det altså. Finaleplassen kom dog ikke uten kontroverser. Innledningsvis imponerte 14 åringene med 4 seire og to tap der nederlagene kom mot de svært gode lagene Scandia United og Marin 1. Mot sistnevnte ble det bl.a. 0-4 tap. Men da disse lagene møttes igjen i semifinalen skulle Marin være lure å spare spillere til finalen. Marin ledet 1-0 til drøye minuttet før slutt, men da utliknet Karoline Skåra til 1-1. Marin hadde brukt maks tillatt antall spillere men fant likevel ut at de ville hente inn noen som hadde sett kampen fra tilskuerplass så langt foran ekstraomgangene. I tillegg hadde de “glemt” å levere inn dommerkort før kampen – noe alle må gjøre. Så selv om de scoret et mål i ekstraomgangene ble det Eiger som ble finaleklare da resultatet ble satt til 3-0. Da trodde alle at dramatikken var over. Men da Eigerjentene kom spente og fornøyde til stadion hadde saken tatt en ny vending. Amerikanernes protest var tatt til følge og de var allerede i gang med oppvarmingen. Etter mye om og men ble det nok en endring – like før kampstart. Nå var det Eiger og Scandia United som skulle spille finalen og Eigerjentene måtte gjøre seg klar til kamp uten noe form for oppvarming eller forberedelser. Scandia United Soccer Academy var likevel såpass overlegne at ingen kan si at finaleseieren var ufortjent. 8-0 taler sitt tydelige språk, men synd at Eigerjentene ikke fikk oppleve den staselige innmarsjen før hver finale som vanlig prosedyre er. Eigers J14 kan uansett være svært bekjent av innsatsen sin i årets Cup No.1.

Men det var mer dramatikk denne varme og flotte fredagen i Frederikshavn. G14 spilte sin siste “mellomspillskamp” mot svenske Sollentuna FK da Joakim Andreassen gikk i bakken på stillingen 0-1. Dramatiske minutter fulgte og til slutt ble man enige om å blåse av kampen og stillingen ble satt til 3-0 for svenskene. Det skal etter sigende stå bra til med Joakim nå.

J13 har også gjort en svært god turnering – spesielt spillemessig. Sjansesløsing kan ha kostet laget en plass i a–sluttspillet og sjansesløsing var det definitivt da b-finalen gikk av stabelen fredag. Mot amerikanske Scandia United var laget klart best, men presterte likevel å tape 1-0. Førstereisjentene kan imidlertid gå med hodet høyt hevet etter sine prestasjoner i årets cup.

Juniorlaget og G15 var ferdigspilt torsdag og på guttesiden var det ellers G16 og G13 som var i aksjon fredag. Sistnevnte gjorde en grei figur i semfinalen i b-sluttspillet og slo Store Bergan 3-2 etter bl.a to mål av 11 årige Simen Omdal. I finalen gikk imidlertid lyset og det ble 0-9 mot et sterkt Ålgårdlag. G16 avsluttet turneringen med to tap. 0-2 ble det mot amerikanske Redlands CET, mens bronsefinalen i b-sluttspillet endte med 1-3 mot arrangørklubben.

Uka ellers: Mye vær, enorm varme de siste dagene, blide og fornøyde spillere, trenere, foreldre og andre Eigersympatisører. Og Eiger FK fortsetter med sin unike oppslutning rundt alles kamper. Alle lag har opplevd stor publikumsoppslutning rundt kampene sine og det er noe av det unike både med “Eigermentaliteten” og med turneringen som legger til rette for dette med alle banene samlet. De første hotell- og feriesenterbookingene til 2015 er allerede gjort!

Kampforberedelser i skyggen for juniorene

FREDAG      
KLASSE LAG RESULTAT MÅLSCORERE
G13 Eiger FK – Store-Bergan 2 3-2 Simen Omdal (2), Jim Puntervoll
G13 Eiger FK – Ålgård 0-9  
J13 Eiger FK –  Scandia United 0-1  
G14 Eiger FK – Sollentuna FK 0-3 Avbrutt på stillingen 0-1 – resultat satt til 0-3
J14 Eiger FK – Marin FC – 1 3-0 (1-2) Karoline Skåra scoret. Resultat satt til 3-0 grunnet juks med spillere
J14 Eiger FK – Scandia United 0-8  
G16 Eiger FK- Redlands 0-2  
G16 Eiger FK – Frederikshavn 1-2 Sander Teme
J15 Eiger FK – IK Frisco 0-0  
J15 Eiger FK – IK Frisco 2-0 Mina Hovland, Karen Løyning

Annonse

ANNONSEPLASS

dagligleder@eigerfk.no

eiger logo

E-post: dagligleder@eigerfk.no    Telefon: 402 42 267    Kontakt oss

Besøksadresse: Uførfjellveien 50, EIGERSUND
Postadresse: Postboks 36, 4379 EGERSUND